Véčka brojí na volby. Bárta "představí a rozbalí" program

18.08.2013 21:33

Další politická kavárna Víta Bárty byla ve znamení blížících se voleb do Parlamentu ČR a profilování se Věcí veřejných na veřejnosti. Podle předsedy „veverek“ se během 7 až 10 dní „představí a rozbalí“ program strany a směry spolupráce.

Véčka brojí na volby. Bárta "představí a rozbalí" program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Podle Bárty je logické a normální, že se do jeho politické kavárny i plzeňských „véček“ infiltrují špioni především z ODS. “Znamená to, že tu děláme dobrou práci. Kmotrům prostě vadíme," prohlásil pyšně. „Tihle špioni jsou dokonce vítáni, alespoň poinformují své šéfy, že my nespíme.“ Seznamoval dvacítku přítomných o „čerstvých zprávách z bojiště“, řekl o nejaktuálnšjím dění v Poslanecké sněmovně. „Ódéeska a kmotříci se tam zase ukázali, snažili se tam zase blbnout a znemožnili se…“

Kavárna se podle předsedy Věcí veřejných  stane centrem plzeňské politiky . Budou se tu více jak kdy jindy střídat aktivisté, neziskovky a hnutí, kterým není lhostejný stav plzeňské a potažmo i celostátní politiky.

Pochvala ministrům Žákovi i Tomanovi

Ministr zemědělství Toman podle Bárty  velmi dobře přistupuje k problematice církevních restitucí, vychází vstříc požadavkům starostů, kteří by mohli přicházet o majetky měst a obcí. Nejvíce si ale  cení práce ministra dopravy Žáka, a to “především za aktivity, které sice nejsou navenek moc vidět, jako je například arbitráž s Eurovií ohledně dálnice na Ostravu, ale o to víc jsou potřebné“. Bárta také velmi ocenil donucení OHL k pokračování rekonstrukce dálnice D1 a především odstranění generálního ředitele Českých drah. Přítomní občané Plzně to evidentně kvitovali s povděkem.

„Razantní nástup levice může znamenat, že strany včetně SPOZu nebo KDU-ČSL budou požadovat zvýšení daní. To bychom neradi připustili.“ Největší zvěrstvo je však podle Bárty evropská daň z příjmu. Té je třeba říci jasné ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…