„Bezpečná Příbram“ - nový webový portál

20.11.2015 19:34

Město Příbram dne 19. listopadu spustilo nový projekt s názvem „Bezpečná Příbram“, který vznikl ve spolupráci mezi městem Příbram, Policií ČR – územním odborem Příbram a Městskou policií Příbram. Hlavním cílem projektu je zlepšení kvality života obyvatel města a zvýšení jejich pocitu bezpečí.

„Bezpečná Příbram“ - nový webový portál
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

„Iniciátorem projektu je Krajské ředitelství policie Středočeského kraje. Tento projekt úspěšně jako první začali realizovat ve městě Kolín. Jeho cílem je efektivnější spolupráce mezi subjekty a především další snížení míry a závažnosti trestné činnosti,“ informoval plk. René Peták, vedoucí územního odboru Policie ČR Příbram.

Vedení města a státní i městští policisté začali na projektu spolupracovat po společné návštěvě služebny státní policie Kolín v červenci tohoto roku. „Tam jsme se nechali inspirovat nadstandardní spoluprací právě těchto tří složek,“ řekl starosta města Příbrami Jindřich Vařeka s tím, že k tomu, aby projekt dobře fungoval, bylo nutné zajistit podmínky pro co nejužší spolupráci mezi nimi.

Společné porady a každodenní výměna informací týkajících se pouliční kriminality, tato opatření byla zavedena ihned. Delší časovou přípravu si vyžádal web „Bezpečná Příbram“.

„Byl jsem a  jsem stále nadšený z přístupu především státní policie,“ řekl dále starosta a dodává: „Pokud kdy nějaká rivalita mezi státní a městskou policií existovala, rozhodně už o ní nemůže být ani řeč. Webové stránky „Bezpečná Příbram“ jsou naším společným dílem. V rekordním čase, bez dlouhých řečí a bez dotací vzniklo

něco, co může sloužit Příbramákům každý den.“

• Chcete vědět, kde policisté plánují v Příbrami měřit rychlost?
• Chcete se podívat na pravidelně obnovovanou mapu kriminality?
• Chcete se dozvědět, která místa v Příbrami vykazují největší nehodovost?
• Chcete znát aktuální zprávy policie k případům, které se udály?
• Chcete pomoci při objasňování některých případů?

To vše a mnohé jiné řeší nové webové stránky www.bezpecnapribram.cz

„Sama se na nové stránky velice těším a jsem zvědavá, jak se budou občanům líbit. Jedná se o další důležitý kamínek do mozaiky prevence kriminality,“ uvedla místostarostka města Alena Ženíšková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…