„Sme-ta-nová“ Litomyšl

05.01.2018 8:37

Litomyšl má mnoho tváří. Je historická, ale i moderní. Tradiční i pokroková. Konzervativní, ale také inovativní. Vážící si svých velikánů, ale nezapomínající na současné osobnosti.

„Sme-ta-nová“ Litomyšl
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Právě tyto úvahy jsou na počátku motta na rok 2018. Ano, „jsme ta nová Litomyšl“ a jsme také „Smetanova Litomyšl“.

Takto nás se vtipem a humorem vystihl Kuba Grec – pravá ruka Olbrama Zoubka - který zdědil lásku k Litomyšli i ten správný nadhled a humor.

Hlavní marketingové téma pro rok 2018 je tedy jasné. A na co se v tom roce, který již klepe na dveře, můžeme těšit? Celý rok budeme slavit 450. narozeniny zámku Litomyšl, v dubnu nás čeká zahájení 7. litomyšlské lázeňské sezóny, v květnu 7. Gastroslavnosti M. D. Rettigové a na přelomu června a července 60. Smetanova Litomyšl. Léto bude ve znamení 20. Toulovcových prázdninových pátků a právě na léto se chystá Španělský večírek na zámeckém nádvoří – jako připomínka na to, že Vratislav z Pernštejna dal vystavět zámek v Litomyšli jako dar z lásky pro svoji španělskou choť, Marii Manrique de Lara, která přivezla do Čech slavné Pražské jezulátko. Podzim bude ve znamení otevřených památek i Litomyšlských dvorků a 7. ročníku oslavy Světového dne architektury ArchiMyšl. Nad prosincovým děním již několik let mají dohled andělé – ne jinak tomu bude v rámci Andělských adventních nedělí na zámeckém návrší v roce 2018. Ať již navštívíte jakoukoli z mnoha akcí v Litomyšli, nebo se jen budete kochat obrovským dědictvím, které zde pro nás zanechali naši předkové, přejeme pohodový a příjemně nekonečný rok s osmičkou na konci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…