„Sme-ta-nová“ Litomyšl

05.01.2018 8:37

Litomyšl má mnoho tváří. Je historická, ale i moderní. Tradiční i pokroková. Konzervativní, ale také inovativní. Vážící si svých velikánů, ale nezapomínající na současné osobnosti.

„Sme-ta-nová“ Litomyšl
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Právě tyto úvahy jsou na počátku motta na rok 2018. Ano, „jsme ta nová Litomyšl“ a jsme také „Smetanova Litomyšl“.

Takto nás se vtipem a humorem vystihl Kuba Grec – pravá ruka Olbrama Zoubka - který zdědil lásku k Litomyšli i ten správný nadhled a humor.

Hlavní marketingové téma pro rok 2018 je tedy jasné. A na co se v tom roce, který již klepe na dveře, můžeme těšit? Celý rok budeme slavit 450. narozeniny zámku Litomyšl, v dubnu nás čeká zahájení 7. litomyšlské lázeňské sezóny, v květnu 7. Gastroslavnosti M. D. Rettigové a na přelomu června a července 60. Smetanova Litomyšl. Léto bude ve znamení 20. Toulovcových prázdninových pátků a právě na léto se chystá Španělský večírek na zámeckém nádvoří – jako připomínka na to, že Vratislav z Pernštejna dal vystavět zámek v Litomyšli jako dar z lásky pro svoji španělskou choť, Marii Manrique de Lara, která přivezla do Čech slavné Pražské jezulátko. Podzim bude ve znamení otevřených památek i Litomyšlských dvorků a 7. ročníku oslavy Světového dne architektury ArchiMyšl. Nad prosincovým děním již několik let mají dohled andělé – ne jinak tomu bude v rámci Andělských adventních nedělí na zámeckém návrší v roce 2018. Ať již navštívíte jakoukoli z mnoha akcí v Litomyšli, nebo se jen budete kochat obrovským dědictvím, které zde pro nás zanechali naši předkové, přejeme pohodový a příjemně nekonečný rok s osmičkou na konci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…