Aš: Do pytlového systému se lze přihlásit na podatelně úřadu v Kamenné ulici

05.03.2019 21:49

O detailech a změnách tzv. pytlového systému třídění odpadů, platných od počátku tohoto roku, jsme podrobně informovali v článku nazvaném Informace k pytlovému systému třídění odpadů, uveřejněném na webu města dne 17. ledna 2019.

Aš: Do pytlového systému se lze přihlásit na podatelně úřadu v Kamenné ulici
Foto: wikipedia
Popisek:

Jednou z avizovaných novinek byla změna kontaktního místa. Vzhledem k tomu, že někteří zájemci o tento typ třídění stále docházejí na bývalé kontaktní místo na radnici, znovu opakuji, že do systému se lze nyní přihlásit v podatelně úřadu v Kamenné ulici, a nikoliv tedy na odboru finančním v budově radnice, jako tomu bylo do konce minulého roku.

Princip pytlového systému spočívá v adresnosti třídění dvou komodit - plastu a papíru - za pomoci QR kódu, kterým jsou odevzdané pytle se shromážděným odpadem opatřovány. Kód identifikuje osobu, která odpad odevzdala. V závislosti na množství takto vytříděného odpadu je účastníkům odečtena částka z ročního poplatku, který platí za svoz odpadu. V Aši je dle obecně závazné vyhlášky stanovena výše tohoto poplatku na 600 korun za osobu a rok. Po dosažení této částky má tento poplatník možnost převést část úlevy přesahující sazbu poplatku na dalšího poplatníka.

V pytlovém systému je dosud přihlášeno 968 občanů, aktivně třídí cca 370. V uplynulém roce bylo touto metodou vytříděno 27,3 tun odpadu z plastu. Papíru bylo odevzdáno 52 tun.

Po stoprocentním navýšení částky za 1 kilogram vytříděného odpadu v loňském roce z 2,50 Kč na 5 Kč za jeden kilogram vytříděného plastu a z 0,80 Kč na 1,60 Kč za jeden kilogram vytříděného papíru, výrazně přibylo účastníků, kteří dosáhli mety 600 korun. Zatímco v roce 2017 to bylo 14 účastníků, loňská bilance čítá už 74 účastníků.

Podrobnosti pytlového systému jsou uvedeny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …