Aš: Mateřská škola v Neumannově ulici se kvůli celkové opravě přestěhuje do areálu gymnázia

14.05.2022 18:05 | Tisková zpráva

Provoz školy bude přerušen 16. května. Zahájení stavebních prací je dle smlouvy o dílo připravováno na 23. května, kdy se začne se stěhováním a úpravami náhradních prostor v areálu gymnázia, kam se kvůli rozsahu oprav škola kompletně na půl roku přemístí.

Aš: Mateřská škola v Neumannově ulici se kvůli celkové opravě přestěhuje do areálu gymnázia
Foto: wikipedia
Popisek:

Rekonstrukci bude provádět společnost RMC Stavby, s.r.o. Cheb, která uspěla ve výběrovém řízení, v konkurenci dalších tří uchazečů, s cenou 36,9 miliónu korun. Ukončení stavby je dle smlouvy o dílo stanoveno na 18. listopad 2022.

Co všechno se bude v objektu ze 70. let minulého století opravovat? Projektová dokumentace řeší jiné dispozice budovy, novou elektroinstalaci, vodovod, kanalizaci, nové plynové kotle, úpravu systému vytápění, vzduchotechniku s rekuperací vzduchu, nádrž na zachycení dešťové vody s jejím využitím na školní zahradě, fotovoltaické panely na střeše, střešní krytinu a stínící zařízení oken. Součástí této investiční akce je také nové zázemí mateřské školy – kuchyně, prádelna, včetně příslušejících prostor, obnova výdejních kuchyněk každého oddělení, a také výměna kuchyňského výtahu.

Na rekonstrukci město získalo dotaci z Operačního programu životní prostředí v celkové výši zhruba tři miliony korun, které budou použity na nové plynové kotle, fotovoltaickou elektrárnu a odvětrání kuchyně a tříd s rekuperací.

Objekt mateřské školy v Neumannově ulici je z roku 1977 a dosud neprošel zásadnější rekonstrukcí. V roce 2014 bylo provedeno zateplení pláště budovy. Kapacita školy je sto dětí.

Další informace pro rodiče jsou zveřejněny na webu školy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…