Aš: Sídliště Mikulášská, Příbramská před dokončením

16.10.2018 9:15

Revitalizace sídliště Mikulášská, Příbramská, která byla zahájena 1. března, se chýlí ke svému závěru.

Aš: Sídliště Mikulášská, Příbramská před dokončením
Foto: wikipedia
Popisek:

V tomto týdnu bude zahájena pokládka asfaltů na chodnících ve vnitrobloku, která bude probíhat v několika etapách po dobu dvou týdnů. V poslední etapě bude položen chodník v ulici Mikulášská. Pokládka „balené“ směsi do zbývajících silnic je naplánována na 29. října. Komunikace v celém sídlišti by tak měly být kompletně hotové do konce tohoto měsíce. Postupně bude také zapojováno nové veřejné osvětlení.

V termínu do konce měsíce října měla být dle smlouvy o dílo celá stavba dokončena. Dnes je ale jisté, že dokončení se o několik dní opozdí. Zhotovitel chystá žádost o prodloužení termínu o 14 dní s poukazem na hned trojí zkoumání archeologických nálezů a několik podzemních staveb, objevených v trasách teplovodních rozvodů, které bylo potřeba odstranit. Práce v listopadu by už ale neměly běžný provoz sídliště významně ovlivnit.

Ani v nyní navrhovaném termínu nebudou dokončeny dva úseky stavby - parkoviště v Příbramské ulici, kde je nutná přeložka kabelu, který byl v podkladech ČEZ chybně zanesen (tato akce, na níž je potřeba zpracovat projektovou dokumentaci, je zcela v režii společnosti ČEZ, realizace se předpokládá v průběhu příštího roku), a opozdí se také stavba části opěrné zdi v Příbramské ulici, kde bylo dodatečně požádáno o pokácení několika vzrostlých modřínů.

Zmínka zde byla o archeologických nálezech. Už jsem informoval o nálezu sklepa v Příbramské ulici a zdiva ve vozovce u kostela v Mikulášské ulici. Posledním archeologickým nálezem je studna nad panelovým domem Příbramská 29.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…