Aš: Tenisové kurty čeká oprava opěrných zdí

11.03.2018 7:34

Tenisový areál v Aši, vystavěný v 70. letech minulého století v místě bývalého evangelického hřbitova, je připravován na nemalou investici.

Aš: Tenisové kurty čeká oprava opěrných zdí
Foto: wikipedia
Popisek:

Šest kurtů, umístěných ve svažitém terénu mezi ulicemi Na Příkopech a Slovanská, od sebe oddělují opěrné zdi. Ty se ale postupně rozpadají. Některé se už vychýlily natolik  že reálně hrozilo jejich zřícení. Z bezpečnostních důvodů bylo proto pracovníkem odboru správy majetku a investic rozhodnuto o jejich částečném odbourání. Zásah, provedený před několika dny, se týkal kurtů číslo 5 a číslo 6, tedy sportovišť, situovaných nejníže v rámci celého areálu. V současné době se zpracovává projektová dokumentace k úpravě či zpevnění nejen odbouraných částí, ale prakticky všech opěrných zdí.

Areál tenisových kurtů město Aš převzalo od tělovýchovné jednoty Jiskra Aš v roce 2013. Sportoviště spravuje městská společnost AŠSKÉ LESY.

V roce 2012 byl u vchodu do areálu tenisových hřišť odhalen památník, který v jazyce českém a německém připomíná existenci hřbitova, datovanou od roku 1724. Hřbitov byl zrušen v roce 1966 a sportoviště je zde od roku 1975. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…