Benešov: Městská policie bude od září k výcviku používat nejmodernější výcvikové prostředky

23.08.2018 15:18

Už od září tohoto roku začnou strážníci Městské policie Benešov používat nové výcvikové prostředky. Jedná se o zbraně řady, tzv. FX, jimiž jsou klasické pistole ČZ 75D.Tyto zbraně jsou ale barevně i technicky upraveny na střelbu speciálními značkovacími náboji.

Benešov: Městská policie bude od září k výcviku používat nejmodernější výcvikové prostředky
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Městská knihovna BenešovDaná technologie umožňuje simulovat reálnou situaci při provádění zákroku proti nebezpečnému ozbrojenému pachateli, například ve veřejných budovách jako jsou školy, úřady atd.  Tyto zbraně tak poslouží dalšímu zkvalitnění a zefektivnění výcviku městských strážníku v Benešově. V dubnu letošního roku prohlásil policejní prezident na Mezinárodní konferenci městských a obecních policií v Olomouci: „Jste v první linii. Evropu ovládá teror, nelegální migrace, kybernetické hrozby. Koordinace v případě mimořádných událostí bude naprosto zásadní.“ Tato slova nelze brát na lehkou váhu, což si vedení města Benešov plně uvědomuje. Proto také mohla městská policie díky jeho podpoře zakoupit tři moderní výcvikové zbraně včetně střeliva.

Městská policie Benešov„Na výcvik svých strážníků kladu jako velitel opravdu velký důraz. Proto se během posledních dvou let snažím služební přípravu neustále zkvalitňovat a zefektivnit tím samotný výkon služby. Jako městská policie chceme být platným partnerem Policie ČR, která je nám velkým vzorem jak svými postupy, tak i vybavením. Naším cílem je, co nejvíce zintenzivnit vzájemnou spolupráci a zlepšit komunikaci při řešení jednotlivých situací. A s tím kvalita výcviku bezpochyby souvisí. Je totiž nezbytně nutné, aby obě složky na místě postupovaly podle nejnovějších zásad taktiky provádění zákroků. Tím, že budou stejně či podobně vycvičeni, mohou jeden druhému zachránit život, zneškodnit pachatele trestného činu a zdárně dokončit zákrok. Je to výhoda nejen pro ně, ale zejména pro společnost, kterou mají chránit“, uvedl velitel městské policie Radek Stulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…