Benešov: Nové podzemní kontejnery ve městě byly zprovozněny

10.08.2015 12:34

Město Benešov vyměnilo nádoby na komunální a tříděný odpad a nechalo vybudovat šest stanovišť s podzemními kontejnery.

Benešov: Nové podzemní kontejnery ve městě byly zprovozněny
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Jejich kolaudace proběhne v pátek 7. 8. 2015, po vydání kolaudačního souhlasu bude možno začít podzemní kontejnery používat.

Obyvatelé jej naleznou v těchto lokalitách: KD Karlov, F. V. Mareše, Karla Nového, J. Horáka, Bezručova a Antuškova.

Podzemní kontejnery jsou budovány s cílem zmodernizovat a zefektivnit třídění odpadů. Důvodem je i estetické hledisko. Vlastní nádoby jsou schované pod zemí a vejde se do nich 3x více odpadu než do stávajících běžných a 5x více než do kontejnerů na tříděný odpad. Jsou také zajištěné proti přístupu třetích osob a nedochází k odletům lehkých odpadů.

V každé uvedené lokalitě jsou čtyři kontejnery - na plast, dělený kontejner na sklo bílé a barevné, papír a komunální odpad. Výjimkou je stanoviště v ulici J. Horáka, kde je ještě pátý kontejner na plast.

Po kolaudaci stanovišť bude zahájen zkušební provoz, během kterého pracovníci Technických služeb Benešov ověří rychlost jejich plnění a stanoví dny vývozu tříděného i komunálního odpadu. Podzemní kontejnery na tříděný odpad mají objem 3 m3, na komunál pak 5 m3. Během zkušebního provozu se předpokládá ponechání původních nádob na komunální odpad.

Kontejnery jsou označeny jak nápisy na vhozech (sklo, plasty, papír, komunál), tak tradičními barvami: sklo barevné - zelená, sklo bílé - bílá, plasty - žlutá, papír - modrá a komunál šedá. Vhozy jednotlivých nádob se liší podle druhu odpadu, jejich velikost je maximální možná dle platných norem, neboť kontejner musí být zabezpečen proti např. propadnutí dítěte dovnitř.

Žádáme naše občany, aby zařízení neničili, třídili jednotlivé druhy odpadu do nádob k tomu určených a zejména udržovali pořádek v okolí nádob. K tomu je třeba zvyknout si na nové vhozy a připravit si např. u papíru odpad tak, aby prošel otvorem ve vhozu (nařezat či naskládat kartony, sešlápnout či rozebrat krabice apod.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…