Beroun: Oprava hradební bašty potrvá několik měsíců

27.07.2020 6:32

Pod přísným dohledem památkářů probíhá plánovaná oprava jižní části městských hradeb, kterou město zahájilo v polovině června.

Beroun: Oprava hradební bašty potrvá několik měsíců
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Tým odborníků se v první etapě zaměřil na hradební baštu v ulici Na Parkáně, která je v havarijním stavu. Navíc zde hradby lemují městský park, který po celý den využívá mnoho lidí.

Podle Doroty Havlíkové z Národního památkového ústavu bylo nejprve potřeba stavbu důkladně zajistit, aby nedošlo k ještě většímu poškození památky a zároveň nebyla ohrožena bezpečnost lidí, kteří na opravě pracují. V současné době jsou dokončeny průzkumné sondy, na jejichž základě bude stanoven postup opravy.

S ohledem na estetiku a stavebně historický vývoj se oprava bašty plánuje na několik měsíců. Po tuto dobu zůstane část parku Na Parkáně uzavřena. V dalších letech se podle možností městského rozpočtu počítá s opravou dalších úseků jižních hradeb vedoucích od Pražské brány až k hotelu Grand.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…