Beroun: Rekonstrukce mostu na Zavadilku probíhá podle harmonogramu

26.06.2017 16:19

Přestože by se na první pohled mohlo zdát, že rekonstrukce železničního mostu na Zavadilku, jejímž investorem je Středočeský kraj, postupuje pomalu, podle berounského místostarosty Michala Mišiny probíhají stavební práce v souladu s harmonogramem.

Beroun: Rekonstrukce mostu na Zavadilku probíhá podle harmonogramu
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Denně řešíme řadu stížností lidí, kteří upozorňují na nečinnost stavební firmy a poukazují na to, že řidiči musí zbytečně most objíždět. Rád bych ale všechny ubezpečil, že tomu tak není.

Problém je v tom, že stavební práce nesmí ohrozit projíždějící vlaky pod mostem, a tomu je nutné přizpůsobit i režim stavby.

Pracuje se proto v časových intervalech v době traťových výluk, které ale nejsou 24 hodin denně,“ uvedl. Poukázal přitom na to, že se městu podařilo prosadit, aby se pro rekonstrukci mostu využily právě tyto traťové výluky. Původně se totiž uvažovalo pouze o nočním režimu stavby, který by výrazně ovlivnil noční klid zdejších obyvatel. „Byl jsem zástupci realizační firmy PORR a KSÚS ubezpečen, že práce probíhají dle harmonogramu a termín dokončení není ohrožen,“ dodal Michal Mišina. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…