Bílina: V ulici Pražská se opravuje gabionová stěna

20.04.2021 17:57

Minulý týden byly zahájeny práce na odstranění vad, které město reklamovalo v rámci díla sanace sesuvu v ulici Pražská – Masarykova výšina.

Bílina: V ulici Pražská se opravuje gabionová stěna
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Gabionová stěna byla postavena v roce 2017 společností AZ Sanace, a. s. Po dokončení stavby se však objevily vady jako je např. boulení předních stěn košů nad povolenou mez, popraskaná síťovina čelní stěny nebo vypadávání drobných kamenů z čela gabionů.

Po vleklých jednáních se právnímu zástupci města podařilo vady na předmětném díle uplatnit. Město uzavřelo se zhotovitelskou firmou dohodu o úhradě nákladů, na základě které se zhotovitel zavázal uhradit nejen náklady na odstranění uplatněných vad, ale i výdaje vynaložené městem v souvislosti s touto sanací, např. za zpracování znaleckého posudku, za zajištění monitoringu pohybu gabionové zdi, nebo za zajištění přítomnosti technického dozoru stavebníka.

Práce by měly být zhotovitelem, tedy společností AZ Sanace, a. s., dokončeny do 30 dní od převzetí staveniště, tedy nejpozději do první poloviny měsíce května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…