Bílina: V ulici Pražská se opravuje gabionová stěna

20.04.2021 17:57

Minulý týden byly zahájeny práce na odstranění vad, které město reklamovalo v rámci díla sanace sesuvu v ulici Pražská – Masarykova výšina.

Bílina: V ulici Pražská se opravuje gabionová stěna
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Gabionová stěna byla postavena v roce 2017 společností AZ Sanace, a. s. Po dokončení stavby se však objevily vady jako je např. boulení předních stěn košů nad povolenou mez, popraskaná síťovina čelní stěny nebo vypadávání drobných kamenů z čela gabionů.

Po vleklých jednáních se právnímu zástupci města podařilo vady na předmětném díle uplatnit. Město uzavřelo se zhotovitelskou firmou dohodu o úhradě nákladů, na základě které se zhotovitel zavázal uhradit nejen náklady na odstranění uplatněných vad, ale i výdaje vynaložené městem v souvislosti s touto sanací, např. za zpracování znaleckého posudku, za zajištění monitoringu pohybu gabionové zdi, nebo za zajištění přítomnosti technického dozoru stavebníka.

Práce by měly být zhotovitelem, tedy společností AZ Sanace, a. s., dokončeny do 30 dní od převzetí staveniště, tedy nejpozději do první poloviny měsíce května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.