Bílovec: Gymnázium benefičním koncertem Jaromíra Nohavici získalo pro uprchlíky 230 tisíc

05.05.2022 11:28 | Tisková zpráva

230 tisíc korun ve prospěch ukrajinských žen a dětí! Takový je výtěžek z benefičního koncertu Jaromíra Nohavici, který ve čtvrtek 5. května uspořádalo Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci, v jehož domově mládeže je ubytováno sedm desítek válečných uprchlíků.

Bílovec: Gymnázium benefičním koncertem Jaromíra Nohavici získalo pro uprchlíky 230 tisíc
Foto: archív autora
Popisek: Bílovec, gymnázium

„Jaromír Nohavica vystoupil na vyprodaném dvouhodinovém koncertu bez jakéhokoliv nároku na honorář. Výtěžek ze vstupného a darů posluchačů v celkové výši 200 tisíc korun bude použit na vybudování a vybavení místnosti pro neformální dětskou skupinu ukrajinských dětí v předškolním věku, aby jejich rodiče měli možnost nastoupit do zaměstnání a nemuseli být závislí na sociálních dávkách. To je to, co nejvíc potřebují,“ konstatuje ředitel gymnázia Pavel Mrva a upřesňuje, že více než polovinu ze 70 utečenců ubytovaných v domově mládeže školy tvoří děti. „Dalších 30 tisíc korun pak vynesla dražba portrétu Jaromíra Nohavici, jehož autorem je akademický malíř Stanislav Lubojacký. Olejomalbu o rozměrech přibližně 50 x 40 cm, jejíž podobu v průběhu prací konzultoval i s Jaromírem Nohavicou, Stanislav Lubojacký vytvořil rovněž bez nároku na honorář. A Jaromír Nohavica obraz jeho majiteli přímo na místě podepsal,“ akcentuje Pavel Mrva, jehož těší, že právě díky iniciativě školy se známý písničkář v Bílovci objevil po třech desítkách let, i to, že ke skvělé atmosféře koncertu přispělo rovněž vystoupení sboru bíloveckého gymnázia. Ten zazpíval několik Nohavicových písní, některé z nich dokonce společně s jejich autorem a interpretem.

Gymnázium Mikuláše Koperníka v Bílovci ze svých prostředků uhradilo pronájem kulturního domu, který je v majetku města, i veškeré další náklady spojené s organizací a zajištěním benefičního koncertu, jenž končil potleskem posluchačů vstoje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

22:05 Havlíčkův Brod: Od nového roku se změní systém platby za popelnice

Zastupitelstvo města Havlíčkův Brod schválilo dvě obecně závazné vyhlášky města, které se vztahují k…