Blansko: BESIP rozjel školní projekt Silnice se nebojíme

12.03.2019 21:10

Aktiv BESIP, který působí při Městském úřadu v Blansku, rozjel začátkem března preventivní projekt Silnice se nebojíme, který je určený pro žáky prvních až třetích ročníků základních škol.

Blansko: BESIP rozjel školní projekt Silnice se nebojíme
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Jeho cílem je seznámit děti s tím, jakým způsobem se bezpečně pohybovat na pozemních komunikacích tak, aby se dokázaly orientovat v tomto prostředí, nevystavovaly se zbytečnému riziku nebo toto riziko samy svým chováním nevytvářely vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Celý program je doprovázen hrami, soutěžemi a písničkami, které s touto problematikou souvisí a nabyté vědomosti jsou tak pro děti snadněji zapamatovatelné.

Pilotní díl programu proběhl 7. března na základní škole v Olomučanech. Zúčastnila se ho zhruba čtyřicítka dětí právě z prvního až třetího ročníku. Po kladné odezvě pedagogů i dětí samotných bude aktiv BESIP hledat další prostředky pro podporu tohoto projektu tak, aby v něm – pokud bude ze strany škol zájem – mohl pokračovat i na dalších základních školách blanenského regionu.

Děti jsou jednou z nejvíce zranitelných skupin účastníků silničního provozu, a právě proto musí na ně naše společnost preventivně působit již v tomto raném věku, a vytvářet tak u nich pozitivní návyky, které následně budou samy rozvíjet a v budoucnu tak, svým chováním, přispívat ke zlepšení sociální kultury na našich pozemních komunikacích, a to s jasným cílem, směřujícím ke snížení počtu vážných dopravních nehod, spojených s usmrcenými či vážně zraněnými osobami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…