Blansko: BESIP rozjel školní projekt Silnice se nebojíme

12.03.2019 21:10

Aktiv BESIP, který působí při Městském úřadu v Blansku, rozjel začátkem března preventivní projekt Silnice se nebojíme, který je určený pro žáky prvních až třetích ročníků základních škol.

Blansko: BESIP rozjel školní projekt Silnice se nebojíme
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Jeho cílem je seznámit děti s tím, jakým způsobem se bezpečně pohybovat na pozemních komunikacích tak, aby se dokázaly orientovat v tomto prostředí, nevystavovaly se zbytečnému riziku nebo toto riziko samy svým chováním nevytvářely vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Celý program je doprovázen hrami, soutěžemi a písničkami, které s touto problematikou souvisí a nabyté vědomosti jsou tak pro děti snadněji zapamatovatelné.

Pilotní díl programu proběhl 7. března na základní škole v Olomučanech. Zúčastnila se ho zhruba čtyřicítka dětí právě z prvního až třetího ročníku. Po kladné odezvě pedagogů i dětí samotných bude aktiv BESIP hledat další prostředky pro podporu tohoto projektu tak, aby v něm – pokud bude ze strany škol zájem – mohl pokračovat i na dalších základních školách blanenského regionu.

Děti jsou jednou z nejvíce zranitelných skupin účastníků silničního provozu, a právě proto musí na ně naše společnost preventivně působit již v tomto raném věku, a vytvářet tak u nich pozitivní návyky, které následně budou samy rozvíjet a v budoucnu tak, svým chováním, přispívat ke zlepšení sociální kultury na našich pozemních komunikacích, a to s jasným cílem, směřujícím ke snížení počtu vážných dopravních nehod, spojených s usmrcenými či vážně zraněnými osobami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…