Blansko: Jednání zastupitelů budou v přímém přenosu

13.03.2020 10:02

Obyvatelé Blanska budou lépe informovaní o práci zastupitelstva města. Nově se budou před jednáním zastupitelů zveřejňovat probírané materiály, k dispozici budou na webu města. Samotné zasedání si pak zájemci poslechnou ve zvukovém on-line přenosu.

Blansko: Jednání zastupitelů budou v přímém přenosu
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Umožní to změna Jednacího řádu Zastupitelstva města Blanska, kterou zastupitelé v úterý schválili. Změna začne platit od 1. dubna letošního roku.

Původně přitom rada města navrhovala, aby se kromě zveřejňování podkladových materiálů a zvukového online přenosu na webu města objevoval také zápis z jednání zastupitelstva a zvukový záznam. Na návrh opozičního zastupitele Stanislava Navrkala z KSČM zastupitelé ale zveřejňování zápisu a zvukového záznamu neodsouhlasili.

„Písemné podklady pro zasedání zastupitelstva budeme zveřejňovat na webových stránkách města www.blansko.cz po anonymizaci osobních údajů nejpozději 5 dní před plánovaným termínem zasedání zastupitelstva. Podklady budou na webových stránkách zveřejněny po dobu 5 let,“ popsal starosta Blanska Jiří Crha.

Nový jednací řád obsahuje více změn, některé jsou ale pouze formálního charakteru. Byla například vypuštěna možnost navrhovat odložení projednání věci, neboť tento návrh nebyl využíván a stejného výsledku lze dosáhnout například stažením věci z projednávání. Změna byla provedena také ve Volebním řádu, který je přílohou jednacího řádu. Nově bude volební komise ustavena pouze v případě tajné volby.

Zastupitelé také schválili rozpočtové opatření, které vyčleňuje 50 tisíc korun na zajištění zvukového online přenosu z jednání zastupitelstva na web města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…