Harmonická strava, vytvářená vhodnou kombinací potravin a koření, je základem návratu k rovnováze organismu. Stravování podle ájurvédských zásad nemusí nutně vést k indické kuchyni, ačkoli k ní má blízko.
„Náplní kurzu budou základní principy stravování a vaření podle ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě. Uvaříme si kompletní menu, zmíníme příklady různých variant obědů či večeří. Každý účastník si připraví také vlastní ghí z jedné kostky másla. Veškeré suroviny budou zajištěny,“ říká vedoucí knihovny Magdaléna Fedorowiczová. Upozornila na rezervaci míst předem, a to nejpozději do středy 30. ledna 2019. Rezervace na tel. 731 130 715, knihovna-teen@k3bohumin.cz. Lektory budou Iveta a Štefan Palečkovi.
Připravované menu:
Polévka: Jagannáthův dhal (luštěninová polévka)
Hlavní chod: Kičrí, kofta (zeleninové karbanátky) a chutney (pálivá omáčka)
Dezert: Dvarácké burfi
Nápoj: Tamarindová limonáda
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV