Bohumín: Nově vznikající spolek Vodáci Odry a Olše hledá dobrovolníky

08.12.2020 7:35

Pomoc při organizaci vodáckých akcí, jakou je třeba odemykání řeky či závody dračích lodí, nebo třeba zapojení se do úklidu odpadků z přírody. Dobrovolníci, kteří se přihlásí k místním vodákům, takto mohou smysluplně vyplnit svůj volný čas a být prospěšní. Ochotné nadšence hledá nově vznikající spolek Vodáci Odry a Olše.

Bohumín: Nově vznikající spolek Vodáci Odry a Olše hledá dobrovolníky
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Naše sdružení vodáků z různých měst bude mít sídlo v Bohumíně. Stálou základnu členů bychom chtěli rozšířit o dobrovolníky, kteří by v době konání větších akcí určených veřejnosti pomáhali s jejich organizací,“ uvedl za nově vznikající spolek Vodáci Odry a Olše (ZDE) jeho předseda Roman Štolfa. Jak podotkl, stačí vyplnit jednoduchý dotazník (ZDE).

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí

„V něm zájemce uvede, jaký druh práce mu vyhovuje, co by chtěl konkrétně dělat a kolik má na dobrovolnictví času. Vyplní také, zda umí jazyky, má řidičský průkaz, zajímá se třeba o techniku nebo o propagaci a podobně. Zanechá nám na sebe kontakt a my se s ním následně spojíme,“ vysvětlil Štolfa s tím, že hned po spuštění dotazníku se přihlásilo patnáct lidí. „Doufáme, že do konce roku jich budeme mít kolem stovky,“ podotkl.

Ačkoliv aktuálně v zemi stále řádí koronavirus, plánů na příští rok se Vodáci Odry a Olše nevzdávají. „Pokud nám to epidemie a s ní spojená omezení nezhatí, domluvili jsme se s pořadatelem předchozích ročníků, že se ve spolupráci s Dragon Boat Ostrava ujmeme organizace závodů dračích lodí. Nově by se měly konat na Vrbickém jezeře. Rádi bychom také uspořádali dva turnusy letní akademie pro děti, a to ve Věřňovicích a v Bohumíně. Chceme se také spolupodílet na letním táboře a olympijském festivalu v Ostravě. Plánujeme se účastnit i odemykání a zamykání Odry, novoročního sjezdu Olše a dalších akcích,“ nastínil Štolfa. Dodal, že vodáctví má na Bohumínsku silnou tradici, kterou se právě díky dobrovolníkům daří zachovávat i pro další generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…