Klání o nejlepší kotlíkový guláš odstartuje v 9 hodin prezentací. Do vaření se soutěžící pustí v 10 hodin. „Letos se představí patnáct týmů. Některé se nechaly slyšet, že se pokusí oslnit porotu a návštěvníky rovnou dvěma druhy gulášů. Návštěvníci se budou moci těšit až na dvacet druhů. Převládat bude klasický hovězí guláš na různé způsoby. Počítáme s tím, že se uvaří přibližně tisíc litrů guláše,“ uvedl za organizátory Zbygniew Porwolik, starosta pořádajícího SDH Bohumín-Šunychl. Soutěžící budou guláš od základu vařit přímo na místě.
Družstva budou minimálně tříčlenná s tím, že jeden z členů usedne zároveň v hodnotící porotě. Hodnotí se barva, hustota, chuť a tuhost masa, výzdoba prodejního stánku a celkový dojem. Týmy budou guláš nabízet návštěvníkům, zájemci si mohou zakoupit neomezený počet porcí.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV