Boskovice: Starostka poděkovala úspěšným hasičům

21.09.2016 10:05

Starostka města Hana Nedomová poděkovala v úterý 20. 9. 2016 boskovickým hasičům za vzornou reprezentaci města.

Boskovice: Starostka poděkovala úspěšným hasičům
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Ve dnech 14. a 15. září 2016 se v Mladé Boleslavi uskutečnilo VIII. mistrovství Hasičského záchranného sboru České republiky ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.

Jako vítězové krajského kola, které se letos konalo v Boskovicích, na toto mistrovství postoupili Boskovičtí profesionální hasiči.
Úkolem čtyřčlenných družstev bylo ve stanoveném patnáctiminutovém limitu bezpečně a efektivně vyprostit zraněnou osobu z havarovaného vozu a poskytnout jí první pomoc. To vše hodnotili rozhodčí. Boskovický tým soutěžil ve složení: vedoucí družstva Jiří Lepka, velitel Zdeněk Krejčí, strojník Aleš Bohanus, zdravotník Zdeněk Parolek a technik Martin Pokorný a v konečném účtování nestačil jen na kvarteto HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Třinec a obsadil vynikající druhé místo!

Za tuto vzornou reprezentaci města Boskovice přijala vítězné družstvo a zástupce HZS Jihomoravského kraje, územního odboru Blansko, Požární stanice Boskovice starostka města Hana Nedomová. Nechala si podrobně popsat průběh celé soutěže, scénář, který měli boskovičtí hasiči vyřešit. Zajímala se také o přípravu na tuto soutěž a o zásahy, které v letošním roce řešili.

Hana Nedomová poděkovala všem členům Požární stanice Boskovice, protože na úspěchu v soutěži se nepodíleli jen ti, kteří soutěžili, ale celá posádka boskovických profesionálních hasičů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…