Břeclav: NATO pořádá společný výcvik letců

05.09.2012 19:40

Česká republika hostí v těchto dnech, a to až do 21. září, největší alianční cvičení a zároveň jediné cvičení vzdušných sil NATO v letošním roce. Nese název Ramstein Rover 2012, které organizuje a řídí komponentní velitelství vzdušných sil v Ramsteinu.

Břeclav: NATO pořádá společný výcvik letců
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Cílem společného cvičení aliančních jednotek na našem území bude především sladění činnosti pilotů taktického letectva s činností příslušných leteckých návodčích při podpoře pozemních operací. Tím by mělo dojít ke zvýšení interoperability, standardizaci postupů v procedurách přímé letecké podpory a ke zvýšení kvalifikace vojenských specialistů, kteří jsou nasazovaní v zahraničních operacích ISAF v Afgánistánu.

Účast potvrdilo sedmnáct zemí, a to Belgie, Česká republika, Estonsko, Francie, Itálie, Litva, Lotyšsko, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Velká Británie, USA, Turecko), a to buď zapojením letecké techniky, nebo účastí přesunutých leteckých návodčích a instruktorů.

Létat se bude především z 22. základny letectva u Náměště nad Oslavou a dále ve vojenských výcvikových prostorech Boletice a Libavá a ve vzdušném prostoru nad Jihočeským krajem. A to vždy od 8 hodin dopoledne až do 23 hodin v noci.

Přestože se cvičení bezprostředně netýká našeho kraje, může se stát, že i tady budou častěji létat bojová letadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: breclav.org

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

10:28 Hradec Králové: Studenti UMPRUM se budou podílet na oživení míst ve městě

Řešení náplavek, veřejného prostoru na Ulrichově náměstí či jiných míst ve městě, to je nyní v rukou…