Břeclav: Starostův svařák vynesl přes 42 tisíc korun

07.01.2024 20:08 | Tisková zpráva

Velmi štědří byli Břeclavané a návštěvníci vánočních trhů, kteří si letos vychutnali Starostův svařák a přispěli dobrovolnou částkou do zapečetěné kasičky.

Břeclav: Starostův svařák vynesl přes 42 tisíc korun
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Starosta Břeclavi Svatopluk Pěček její pečetě odstranil, aby bylo možné výtěžek tradiční předvánoční dobročinné sbírky sečíst. Za pouhé tři dny, kdy se na pěší zóně Starostův svařák prodával, věnovali lidé na dobrou věc 42 571 korun!

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39607 lidí

„Vzhledem k tomu, že byl zrušen poslední den vánočních trhů, který bývá tradičně nejnavštěvovanější, velmi mě výsledek sbírky překvapil. V čtyřicetitisícovou částku jsem ani nedoufal. Přístup dárců mě opravdu potěšil. Věřím, že kdyby sbírka probíhala v plném rozsahu, byl by výtěžek dokonce vyšší než loni,“ ocenil břeclavský starosta štědrost dárců.

Loňská sbírka vynesla na 49 tisíc korun, probíhala ale ve více dnech. Tentokrát do jejího konání zasáhl den státního smutku.

Sbírka pomůže rodině tříleté holčičky, kterou postihlo onemocnění SMA 1 - spinální muskulární atrofie. Jde o onemocnění neuronů, které odpovídají za vědomé pohyby svalů, jako například běhání, pohyby hlavy, ale i polykání. Nemoc postihuje všechny kosterní svaly, často i polykací svaly, svaly krku a žvýkací svaly.

Peníze chce rodina použít na pořízení a speciální úpravu auta, aby mohla i imobilní holčička cestovat k lékaři či na výlety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…