Břeclav: Úředníci vyrážejí do ulic

20.09.2020 18:39

Úředníci znovu vyrážejí do terénu a budou pomáhat udržovat pořádek ve městě. Začlenění pracovníků odboru sociálních věcí a pracovníků projektu „Komplexní podpora sociálního začleňování města Břeclav“ do terénních týmů s asistenty prevence kriminality (APK) a domovníky preventisty (DP) probíhají 3x týdně a začínají přinášet ovoce.

Břeclav: Úředníci vyrážejí do ulic
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

"Nový model sociální práce zkoušíme od minulého týdne. Neustále se opakují stížnosti, že prostor hlavní třídy ve městě okupují lidé, kteří jsou sociálně vyloučeni. Tento problém vnímáme a jsem rád, že se nám podařilo připravit plán, jak ho řešit. Každý týden budou vyrážet do terénu spolu s asistenty prevence kriminality a preventisty také sociální pracovníci městského úřadu. Jsou označeni visačkami a jejich úkolem, je řešit problémy ve městě přímo v terénu," upřesňuje cíl projektu místostarosta Břeclavi Jakub Matuška. "Jak bude tento nový model fungovat, ukáže čas. První vyhodnocení proběhne po konci letošního roku."

Při společných výpravách řešili úředníci nejeden přestupek, pomáhali při ztrátě nebo krádežích občanských průkazů, pomoc poskytli zmatené osobě s psychickým onemocněním, která do Břeclavi zabloudila. Museli občas i přivolat hlídku městské policie.

Spolupráce se zaměstnanci úřadu v terénu má přinést těsnější propojení práce úředníků s pracovní činností APK a DP při řešení problémů, které vznikají při kontaktu s osobami v nepříznivé sociální situaci na území města Břeclavi, u sociálně slabých občanů nebo v problémových lokalitách. V první fázi projektu do konce roku 2020 půjde o zmapování situace v problémových lokalitách a vyhodnocení pomoci občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …