Brno: Dopravní omezení na křižovatce ulic Provazníkova a Karlova

30.06.2017 13:02

Upozorňujeme řidiče na dopravní omezení v kritickém úseku velkého městského okruhu v Brně, tj. na silnici I. tř. č. 42, v křižovatce ulic Provazníkova, Karlova.

Brno: Dopravní omezení na křižovatce ulic Provazníkova a Karlova
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

V souvislosti s rekonstrukcí kanalizační stoky a vodovodu v křižovatce silnice I. třídy a II. třídy (č. 374 ul. Karlova) bude v období letních prázdnin částečně uzavřena silnice I/42, tj. velký městský okruh v místě křižovatky. Silnice II. třídy č. 374 v ul. Karlova bude v ústí do velkého městského okruhu uzavřena úplně od 1. 7. 2017 do 6. 8. 2018 (částečně pak v období od 7. 8. 2017 do 1. 9. 2017). Nařízené objízdné trasy pro tranzitní dopravu jsou odkloněny po silnicích II. tříd přes Ochoz u Brna. Pro místní dopravu bude objízdná trasa směr Maloměřice a Obřany vedena přes Tomkovo náměstí a ul. Valchařskou.

Silnice I/42 v trase městského okruhu zůstane průjezdná, byť ve sníženém jízdním komfortu, po celou dobu realizace stavby, tj. od 1. července do 1. září letošního roku. Stavební práce na silnici I. třídy budou probíhat po jednotlivých etapách za mimořádných dopravních opatření (odpojené světelné signalizační zařízení v křižovatce, dočasná stavební úprava středového ostrůvku) tak, že vždy bude zachován průjezd min. jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy pro veškerou dopravu.

Jedná se o velmi exponovaný a kapacitně dlouhodobě přetížený úsek velkého městského okruhu, lze očekávat kongesce dopravy a zdržení při cestování. Řidiči dbejte, prosím, zvýšené opatrnosti při průjezdu stavbou, věnujte pozornost přechodnému dopravnímu značení, které se bude upravovat v rámci jednotlivých etap stavebních prací.

Zhotovitelem stavby je společnost EUROVIA CS, a.s.

Více informací ZDE.  statutárního města Brna:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…