Brno: Dopravní výchova ve školách akcentuje teorii i praxi

16.09.2021 15:47 | Tisková zpráva

Brněnské základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií budou pokračovat v dopravní výchově, a to v praktické, teoretické a také ve speciálních akcích připravených na prohloubení znalostí. Radní dnes vybrali dodavatele veřejné zakázky malého rozsahu a schválili smlouvu o poskytování služeb mezi statutárním městem Brnem a Centrem dopravního výzkumu.

Brno: Dopravní výchova ve školách akcentuje teorii i praxi
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dopravní výchovu na školách podporuje Brno dlouhodobě, jelikož si uvědomuje její důležitost. „Děti a mladiství jsou jako chodci nebo cyklisté právoplatnými účastníky dopravního provozu, proto musíme dbát na jejich bezpečnost. Základem je vzdělání, které získají v praktické i teoretické formě v hodinách dopravní výchovy a prověřit si je mohou na pravidelném Evropském týdnu mobility již tuto sobotu na Dopravním hřišti na Riviéře,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Výuka se bude konat jak ve školách a jejich okolí, kde budou žáci s učitelem a lektory na vlastní kůži nacvičovat možná dopravní úskalí v blízkosti školní budovy, tak i na dopravních hřištích. Tam si žáci vyzkouší, jak se chovat v simulovaném prostředí silničního provozu.

„Bezpečné a ohleduplné chování v silničním provozu z pohledu všech jeho účastníků – chodců, řidičů a cyklistů – je hlavním smyslem tohoto projektu. Žáci a studenti brněnských škol si díky nácvikům zautomatizují chování v silničním provozu. Vítězem veřejné zakázky se stalo Centrum dopravního výzkumu,“ doplnil první náměstek primátorky Petr Hladík.

Centrum dopravního výzkumu začne s vyučováním dopravní výchovy od začátku roku 2022.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…