Brno: Družstevní bydlení pro mladé - město spouští registraci

25.09.2018 16:47

Městský projekt Družstevní bydlení pro mladé, který zastupitelé schválili na svém zářijovém zasedání, vstupuje do další fáze. Od 1. října (od 12:00) budou moci zájemci posílat své přihlášky.

Brno: Družstevní bydlení pro mladé - město spouští registraci
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Žadatelé musí splňovat několik podmínek, například jim musí být mezi 18 a 36 lety (ke dni podání žádosti), musí být občany ČR nebo EU a nesmějí vlastnit nemovitost určenou k bydlení. Všechna kritéria naleznete ZDE. Žadatelé, splňující uvedené podmínky, budou přijímáni do družstva v pořadí dle data (hodiny a minuty) podání žádosti. Upřednostněni budou manželé, partneři, samoživitel nebo samoživitelka, jsou-li rodičem dítěte nebo dětí, žijících ve společné domácnosti (vztahuje se také na děti osvojené jedním z manželů nebo partnerů).

„Bytová situace je v Brně dlouhodobě složitá, poptávka převyšuje nabídku a zejména menších a cenově dostupných bytů, vhodných pro mladé páry a rodiny, se nedostává. Proto město vyhradilo tři rozvojové lokality, Černovice, „Na Kaménkách“; Nový Lískovec, Kamenný vrch II; Starý Lískovec, U Penzionu. Tyto lokality budou určené pro družstevní bydlení mladých a má podpořit v touze po vlastním bydlení zejména ty, kteří by hůře dosahovali na hypoteční úvěry,“ vysvětlil první náměstek primátora Petr Hladík.

Přihláška se bude podávat pouze elektronicky, a to skrze on-line přihlášku, zveřejněnou na webových stránkách ZDE, sekce Bytový odbor / Družstevní bydlení pro mladé. Přihlašování se spustí 1. 10. ve 12:00. Pokud bude přihláška přijata v pořádku, žadateli přijde potvrzení e-mailem. Přihláška do projektu Družstevního bydlení pro mladé je prvním iniciačním krokem směrem k získání bytu v rámci projektu Družstevního bydlení pro mladé, svým charakterem není právně závazná a má formu čestného prohlášení. Žadatel může kdykoliv z projektu Družstevního bydlení pro mladé před faktickým vstupem do bytového družstva na základě vlastního prohlášení (volná forma podání) vystoupit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…