Brno: Dům na Ptašínského poskytne zázemí uprchlíkům z Ukrajiny

25.04.2022 15:47 | Tisková zpráva

Nepoužívaná budova na Ptašínského 13 se brzy stane domovem pro ukrajinské uprchlíky. Dům, který čeká rekonstrukce, bude sloužit jako humanitární ubytování. Radní dnes souhlasili s úpravou smlouvy o výpůjčce domu se spolkem NADĚJE.

Brno: Dům na Ptašínského poskytne zázemí uprchlíkům z Ukrajiny
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Budova na Ptašínského bude sloužit jako denní stacionář pro mobilní seniory a zřízena bude také geriatrická ambulance a rehabilitační oddělení. Služby bude poskytovat spolek NADĚJE, který má dům ve výpůjčce od města. Pro tyto účely ale budova potřebuje rozsáhlé úpravy. Ty však nemají proběhnout v letošním roce.

„Ředitel organizace se na město Brno jakožto majitele domu obrátil s myšlenkou využít stávající prostory jako dočasné ubytování pro uprchlíky z Ukrajiny. Budova má 6 bytových jednotek, které bez větších zásahů můžou do konce letošního roku sloužit k těmto účelům. Proto jsme na dnešním jednání souhlasili s touto změnou využití budovy a jsme velmi rádi, že v blízké době poskytne zázemí ženám a dětem prchajícím z válečného území,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Spolek NADĚJE
Brněnská pobočka NADĚJE byla založena roku 1992. Provozované služby poskytuje seniorům a zdravotně postiženým osobám v duchu křesťanských principů s důrazem na individuální a lidský přístup k jednotlivým klientům. Cílem je vytvoření prostředí, které umožní seniorům prožít smysluplné i aktivní stáří bez pocitů zbytečnosti či osamělosti a trávit čas mezi svými vrstevníky.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…