Brno: Kde se vykoupat? Koncem týdne už také na Riviéře a v Zábrdovicích

15.06.2014 10:24

Pátek třináctého slibuje osvěžení všem, kdo netrpělivě čekali na otevření dvou brněnských koupališť, Riviéry a Zábrdovic. Obě plovárny zahájí provoz v 9 hodin a nabídnou návštěvníkům obvyklé letní radosti: koupání, sport, slunění na lehátkách, občerstvení i zábavu pro děti.

Brno: Kde se vykoupat? Koncem týdne už také na Riviéře a v Zábrdovicích
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Riviéra připravila několik novinek. Patří k nim tři vodní chrliče v prostoru kaskádových bazénů i nová technologie pro čištění vody. „Na koupališti Riviéra jsme spustili novou úpravnu vody, která zaručí její maximální kvalitu,“ řekl náměstek primátora pro rozvoj města Ladislav Macek. „Loni sem chodilo denně až pět tisíc lidí. Pokud bude léto horké, očekáváme tuto sezonu minimálně stejnou návštěvnost,“ předpokládá.

Bazény budou v provozu denně do 20 hodin, areál se uzavře až o hodinu později.

Stejně jako v minulých letech, i letos si návštěvníci budou na Riviéře moci půjčit sportovní vybavení pro beachvolejbal, pétanque, ping pong, badminton či ruské kuželky a zpestřit si tak pobyt u vody. Pro aktivní sportovní nadšence jsou připravena pravidelná víkendová odpoledne s nabídkou cvičení. K většímu pohodlí i odpočinku ve stínu návštěvníkům přispějí lehátka a slunečníky. V pátek 27. 6. zahájí své promítání také letní kino, které bude v letošním roce umístěno přímo v bazénové části areálu.

Podobně i plovárna v Zábrdovicích vpustí první návštěvníky do svého areálu v pátek 13. 6. v 9 hod. Lidé se osvěží ve dvou 25metrových bazénech a v bazénu s umělým vlnobitím. Děti využijí brouzdaliště s novou skluzavkou nebo také rozšířené dětské hřiště. I ke sportu bude příležitost: hřiště pro plážový volejbal prošlo revitalizací, nové je hřiště na badminton. Poslední vstup na koupaliště je možný v 19 hodin, zavírá se o hodinu později.

Kraví hora

Provoz venkovního areálu zahájila 1. června a v těchto horkých dnech „praská ve švech“. Koupání je zaručeno v 50metrovém bazénu s vodními atrakcemi a třemi vyhrazenými plaveckými drahami. Děti využijí dětský bazén se skluzavkou a vodotrysky. Otevírací doba: v červnu denně 9-19 hod.

Královo Pole

Tropické teploty se dají přežít také na plovárně v Králově Poli na Křižíkově ulici. Od začátku června je areál v plném provozu. Lidé se osvěží ve dvou 25metrových bazénech a v brouzdališti, k dispozici je 100 lehátek, trampolína a dětský park. Otevírací doba: 10-20 hod., o víkendech 9-21 hod.

Plovárna na Dobrovského ulici se připravuje k provozu. Otevření se plánuje na 1. srpen.

Koupaliště v Juliánově

Dětské koupaliště v Juliánově zahájí provoz příští týden, v pátek 20. června. Koupat se lze v bazénu s hloubkou max. 1,2 m, pro děti je zde i brouzdaliště se skluzavkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Brno.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…