Brno: Magistrát vybral novou firmu na úklid svých budov

24.09.2011 11:32

Rada města Brna ve středu 21. září 2011 schválila, že pro Magistrát města Brna bude nově zajišťovat úklidové práce společnost Bartoň a Partner s.r.o.

Brno: Magistrát vybral novou firmu na úklid svých budov
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Zadání veřejné zakázky  na akci „Výběr dodavatele úklidové služby pro vybrané objekty, areály a pozemky ve vlastnictví města Brna" schválila Rada města Brna v květnu 2011. Ve stanovené lhůtě podalo nabídku jedenáct uchazečů. Realizaci veřejné zakázky na úklid zahájila rada města v říjnu 2010 a v květnu 2011 schválila zpracovanou zadávací dokumentaci. Z uvedeného vyplývá, že zakázka byla realizována dávno předtím, než se v médiích objevily mylné informace o předraženém úklidu na Magistrátu města Brna od občanského sdružení Kverulant. Nová firma by měla uklízet od 1. ledna 2012.

Faktické informace
1. část - magistrátní budovy - výměra cca 46.000 m2
cena za m2: 122,20 Kč

2. část - ostatní objekty (bytové a nebytové domy, pozemky) - výměra cca 6.500 m2
cena za m2: 88,60 Kč

Celková plocha k úklidu: cca 52.500 m2
Cena za m2: 118,04 Kč


Více informací o veřejné zakázce
Magistrát města Brna se rozhodl zakázku rozdělit na dvě části. První část zakázky tvoří magistrátní objekty a objekty mající obdobný charakter úklidů - např. Anenská 10, Starobrněnská 20, Husova 12, Dominikánské nám. 1, Husova 3 a 5, Malinovského nám. 3, Kounicova 67, Koliště 19, archivy MMB, objekty Staré radnice atd., rovněž i chodníky nacházející se před magistrátními objekty. Předmětem prací první části zakázky je úklid vnitřních prostor, dodávka hygienického materiálu, praní prádla, úklid chodníků a nádvoří aj.  Druhou část zakázky tvoří bytové domy, pozemky a areály. Předmětem prací druhé části zakázky je úklid společných prostor bytových domů, přístupových chodníků, ostatních objektů a areálů, pozemků - např. Šujanovo nám. 1, Vinohradská 78, Solniční 12, Žabovřeská 16, Beethovenova 2, Zderadova 3 a 5, Jabloňová 22-28, Vlhká 4 aj.

Další informace o úklidu na MMB najdete v tiskovém servisu www.brno.cz.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…