Brno: Město podpoří ekologické projekty, vzdělávání i osvětu

15.02.2020 14:01

Rada města Brna souhlasila s poskytnutím 2 180 000 korun na podporu 57 ekologických projektů a dalších 2 100 000 korun na ekologickou výchovu a osvětu.

Brno: Město podpoří ekologické projekty, vzdělávání i osvětu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Letos město Brno podpoří jak projekty, které mají za cíl vzdělávat děti v oblasti ochrany přírody, tak i volnočasové aktivity určené široké veřejnosti. Jednou takovou akcí bude připravovaný festival Překročme řeku, který zdarma nabídne výchovné, vzdělávací a volnočasové aktivity na nábřeží řeky Svitavy. Na několika místech proběhnou workshopy zaměřené na ekologickou výchovu, poznávání nábřeží, fauny, flory, hospodaření s vodou nebo tematicky zaměřené divadelní představení, koncerty, výstavy a další aktivity,“ přiblížil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Nejvyšší individuální neinvestiční dotace pro oblast životního prostředí poputují do Nadace Partnerství a školskému zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka. „Nadace Partnerství obdrží 1 200 000 Kč na udržení provozu Otevřené zahrady, která slouží lidem jako místo pro odpočinek i aktivní trávení volného času, a dalších 550 000 Kč na spolufinancování environmentálních programů. Lipka získá 150 000 Kč na pořádání každoroční akce Den Země na Kraví hoře a 200 000 Kč na realizaci přírodovědných zájmových kroužků, táborů či výukových programů,“ dodal Petr Hladík.

Poskytnutí příspěvku musí ještě schválit březnové zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…