Brno: Městské zásahy pomáhají zvýšit zájem o veřejný prostor

25.05.2011 21:34

Od 27. května se v bývalé městské káznici na Cejlu uskuteční výstava Městské zásahy Brno 2011, kterou připravila občansko-profesní iniciativa architektů (sdružení Městské zásahy) ve spolupráci s Domem umění města Brna a odborem územního plánování a rozvoje brněnského magistrátu. Vernisáž se koná ve čtvrtek 26. května od 19 hodin.

Brno: Městské zásahy pomáhají zvýšit zájem o veřejný prostor

Výstava představí 197 nápadů a podnětů od 160 autorů a autorských týmů, směřujících ke zlepšení a zkvalitnění městského prostoru. Její motto vychází ze skutečnosti, že sdílený městský prostor je veřejným majetkem.

Městské zásahy jsou architektonické projekty, které si nikdo neobjednal. Všechny vznikly z vnitřní či profesní potřeby autorů, potřeby poukázat na to, co v městském prostoru nefunguje, i když existuje řešení, jak by to fungovat mohlo. Jejich cílem je odhalit potenciál míst, přes která denně chodíme a která často ani nevnímáme.

První dva ročníky projektu konané v Bratislavě a Praze ukázaly, že řešení architektonicky problematických veřejných míst je zcela univerzálním konceptem použitelným pro kterékoliv město.

K výstavě je vydán katalog v nákladu 3500 kusů s popisem jednotlivých projektů, který je zdarma k dispozici na výstavě a v Urban centru na Staré radnici.

Termín: 27. 5. - 30. 6. 2011
Místo konání: budova bývalé městské káznice, vstup ze Soudní ulice
Otevřeno: út-ne 10.00-18.00 hod.
Vstup volný
Doprovodný program: autorské prezentace vybraných projektů v Domě umění

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…