Brno: Nejlepším studentským projektem se stala Zebra

30.04.2018 10:01

Projekt Zebra, připravený studenty z Vyškova, zvítězil v akci Můžeš to změnit , která začala loni na podzim. Závěrečné vyhlášení výsledků se uskutečnilo v sále Nové radnice v Brně.

Brno: Nejlepším studentským projektem se stala Zebra
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Akci Můžeš to změnit připravil spolek Mezigenerace a sdružení Eutis s podporou programu EU Erasmus+ a Jihomoravského kraje. Nad brněnskou částí akce převzal záštitu primátor Petr Vokřál.

Jejím cílem je zapojit jihomoravské středoškoláky do aktivního vnímání politiky a do projektů, které by změnily města a obce, kde žijí. Na třinácti workshopech vzniklo šedesát návrhů a do finále postoupilo dvanáct.

Vítězný projekt Zebra nabízí vyřešit, jak by chodci mohli bezpečně přejít frekventovanou komunikaci na Nosálovské ulici ve Vyškově. Kromě přechodu by zvýšil bezpečnost dopravy i zpomalovací pruh.

Studenti představili dvanáct propracovaných projektů

Na druhém místě skončil studentský projekt hřiště ve Slavkově u Brna a na třetím cyklostezka v Letovicích.

Autorské týmy těchto třech projektů získaly věcné ceny a 10 000 korun na realizaci svých nápadů. „Studenti v závěrečném finále představili dvanáct propracovaných projektů, kterými chtějí zlepšit své okolí. I když finanční dar získaly pouze tři nejlepší týmy, i ty ostatní mají obrovský potenciál k realizaci,“ uvedla Zdeňka Dubová, předsedkyně spolku Mezigenerace.

Více o projektu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…