Brno: Veřejnost se může zapojit do tvorby plánu mobility

23.03.2015 13:40

Magistrát města Brna připravuje zásadní dokument, tzv. Plán udržitelné městské mobility, a do jeho příprav chce zapojit veřejnost.

Brno: Veřejnost se může zapojit do tvorby plánu mobility
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Veřejná diskuse k jeho analytické části se uskuteční v úterý 24. března 2015 od 17.00 hodin ve velkém sále Kanceláře veřejného ochránce práv v Brně na Údolní 39.

Plán mobility, přesněji řečeno Plán udržitelné městské mobility ve městě Brně, je zásadní dokument analyzující problémy a navrhující jejich řešení ve všech oblastech městské mobility. Pojem mobilita zahrnuje vše, co souvisí s pohybem obyvatel ve městě - od pěší dopravy přes městskou hromadnou, individuální automobilovou a nákladní po cyklistickou dopravu. Vše, s čím se každodenně potýkáme, vše, s čím dennodenně počítáme, bez čeho se neobejdeme a co máme možnost ovlivnit právě teď, v roce, kdy vzniká Plán mobility v Brně.

Diskutovat se bude o první, analytické části plánu, o silných a slabých stránkách, o ohroženích i příležitostech mobility v našem městě. Po projednání analytické části dokumentu bude připravena návrhová část plánu, její projednávání je připraveno na září 2015.

S podklady pro jednání a dalšími informacemi o plánu mobility se můžete seznámit na webu www.mobilitabrno.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

13:05 Hradec Králové: Jarní mrazy poničily parky a stromořadí

Správci městské zeleně v Hradci Králové mapují škody po jarních mrazech. Poškozená stromořadí se nac…