Brno: Veřejnost se může zapojit do tvorby plánu mobility

23.03.2015 13:40 | Zprávy

Magistrát města Brna připravuje zásadní dokument, tzv. Plán udržitelné městské mobility, a do jeho příprav chce zapojit veřejnost.

Brno: Veřejnost se může zapojit do tvorby plánu mobility
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Veřejná diskuse k jeho analytické části se uskuteční v úterý 24. března 2015 od 17.00 hodin ve velkém sále Kanceláře veřejného ochránce práv v Brně na Údolní 39.

Plán mobility, přesněji řečeno Plán udržitelné městské mobility ve městě Brně, je zásadní dokument analyzující problémy a navrhující jejich řešení ve všech oblastech městské mobility. Pojem mobilita zahrnuje vše, co souvisí s pohybem obyvatel ve městě - od pěší dopravy přes městskou hromadnou, individuální automobilovou a nákladní po cyklistickou dopravu. Vše, s čím se každodenně potýkáme, vše, s čím dennodenně počítáme, bez čeho se neobejdeme a co máme možnost ovlivnit právě teď, v roce, kdy vzniká Plán mobility v Brně.

Diskutovat se bude o první, analytické části plánu, o silných a slabých stránkách, o ohroženích i příležitostech mobility v našem městě. Po projednání analytické části dokumentu bude připravena návrhová část plánu, její projednávání je připraveno na září 2015.

S podklady pro jednání a dalšími informacemi o plánu mobility se můžete seznámit na webu www.mobilitabrno.cz 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…