Brno mění vztah se společností BRNO PARKING, a.s

09.02.2011 19:43

Rada města Brna dnes (9. února 2011) neprojednala dodatek ke Smlouvě o uzavření budoucí nájemní smlouvy, uzavření budoucích smluv o zřízení věcných břemen a uzavření budoucí smlouvy o zřízení předkupního práva (dále jen „Smlouva o uzavření budoucí nájemní smlouvy“).

Brno mění vztah se společností BRNO PARKING, a.s

Tím de facto nechává Rada města uplynout lhůtu stanovenou na 11. února 2011, čímž končí závazek města uzavřít se společností BRNO PARKING, a.s., nájemní smlouvu za podmínek stanovených ve Smlouvě o uzavření budoucí nájemní smlouvy.

Odbor dopravy MMB nechal zpracovat právní analýzu popisující další varianty vývoje ve věci vztahu města Brna ke společnosti BRNO PARKING, a.s. a výstavby parkovacího domu na ulici Panenská. Tato analýza se zabývá výhradně otázkou dalšího postupu, nikoliv analýzou předcházejícího vývoje.

„V každém případě je jednoznačným cílem města výstavba parkovacího domu na ulici Panenská," řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian.

„Z probíhajících jednání vyplynula potřeba pokračování v práci na právní analýze. S ohledem na to, že jednou z možností dalšího vývoje je dispozice (nákup či prodej) s majetkovou účastí ve společnosti BRNO PARKING, a.s., dovoluji si považovat obsah právní analýzy za diskrétní. Její zveřejnění by mohlo zhoršit pozici města v dalších jednáních," upozornil 1. náměstek Robert Kotzian.

Další postup
Po dopracování právní analýzy bude rozhodnuto o dalším postupu s cílem udržet co nejsilnější pozici města v dalších jednáních a nastavit vývoj, který v mezích možností co nejrychleji povede k výstavbě parkovacího domu na ulici Panenská.

Minulost
Před dvěma lety uzavřelo statutární město Brno se společností BRNO PARKING, a.s., Smlouvu o uzavření budoucí nájemní smlouvy, která stanovila pravidla, za kterých mezi sebou smluvní strany uzavřou nájemní smlouvu na pozemky, na kterých měl být postaven parkovací dům. Jednou ze základních podmínek, které byla společnost BRNO PARKING, a.s., podle této Smlouvy o uzavření budoucí nájemní smlouvy povinna splnit, bylo získání územního rozhodnutí pro výstavbu hromadných parkovacích garáží na ul. Panenská. Tuto podstatnou podmínku společnost nesplnila ani po dvou letech trvání Smlouvy o uzavření budoucí nájemní smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…