Brno připravilo na Nový rok pestrý program

01.01.2016 10:29

Zatímco většina měst plánuje silvestrovské oslavy na poslední den v roce, město Brno se vydalo jinou cestou. Již několik let totiž připravuje akci s názvem „Novoroční Brno – PF 2016“, která bývá tradičně na Nový rok 1. ledna. Vrcholem celodenního programu bude slavnostní večerní ohňostroj s hudbou v 18.00 hodin z hradu Špilberk.

Brno připravilo na Nový rok pestrý program
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Z bohatého programu si vyberou snad všechny věkové kategorie. První den v roce odstartuje v devět hodin v Zoologické zahradě města Brna, kde budou pro rodiče s dětmi připravené zajímavé pořady včetně komentovaných prohlídek. Ti, co mají rádi pohyb, se mohou zúčastnit tradiční cyklistické jízdy pod garancí TJ Favorit Brno, která startuje v 10.00 hodin z náměstí Svobody s tzv. mléčným přípitkem a končí na hrázi Brněnské přehrady. O hodinu později, tedy v 11 hodin, zatroubí trubači z věže Staré radnice. Tato akce je zařazována vždy na Nový rok po zvonění symbolického brněnského poledne z Petrova.

Otevřeno bude mít také velmi prestižní VIDA science centrum, které na 1. ledna 2016 nachystalo dvacetiprocentní slevu na vstupném do expozice se 151 interaktivními exponáty, pozadu nezůstala ani vyhlášená a stále více oblíbená brněnská hvězdárna na Kraví hoře. Pro veřejnost budou mít otevřeno také v Mendelianu v Biskupském dvoře Moravského zemského muzea či všechny exponáty v Moravské galerii. Na celodenní program vyčlenila rada města částku 500 tisíc korun ze svého rozpočtu.

Přechod ze starého do nového roku je vždy tradičně spojen se silvestrovskými petardami a větším pohybem lidí v centru i mimo něj. Také proto budou strážníci městské policie dbát na bezpečnost veřejného pořádku, připraveny zasáhnout jsou i ostatní složky záchranného systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…