Brno se na veletrhu pochlubí opravenou vilou Tugendhat

15.01.2012 15:47

Letos se v Brně objeví řada nových turistických atrakcí, které přilákají do města ještě více návštěvníků – pomyslnou perlou mezi nimi je zpřístupnění zrekonstruované vily Tugendhat. Co všechno se chystá Brno nejen turistům nabídnout, se zájemci dozvědí na 21. ročníku veletrhů GO a Regiontour.

Brno se na veletrhu pochlubí opravenou vilou Tugendhat
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

V příslovečnou Mekku cestovatelů, kteří rádi objevují krásy tuzemska i exotických dálek, se brněnské výstaviště promění od 12. do 15. ledna. Své zastoupení bude mít Brno v rámci veletrhu Regiontour, který tradičně přichází s komplexní nabídkou turistických možností v regionech České republiky i zahraničí a prezentací turistických centrál.

Jihomoravská metropole se představí hned na dvou stáncích: první je součástí společné expozice jižní Moravy, druhý představuje Brno spolu s jeho partnerskými městy – konkrétně s litevským Kaunasem, Leedsem z Velké Británie, Lipskem a Stuttgartem z Německa, polskou Poznaní, nizozemským Utrechtem, Rennes z Francie a Vídní či St. Pöltenem z Rakouska.

A na co konkrétně se lidé mohou těšit? „Budeme podrobně představovat řadu zajímavých turistických atraktivit: například opravenou vilu Tugendhat, brněnské podzemí, hrad Špilberk, projekt Brněnský architektonický manuál, zrekonstruovanou Jurkovičovu vilu, automotodrom a mnoho dalšího,“ uvedla Markéta Uhnavá z Kanceláře strategie města MMB. K dostání budou aktualizované mapy Brna a okolí nebo informace o akcích plánovaných v roce 2012. Chybět samozřejmě nebudou ani cestovní katalogy a prospekty partnerských měst a také možnost osobně si promluvit s jejich zástupci.

Veletrhy obohatí také zajímavý doprovodný program, např. 15. ročník festivalu cestovatelských filmů, fotografií a publikací GO Kamera 2012 s ústředním tématem Indie a s účastí předních dobrodruhů, spisovatelů a filmařů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…