Brno-střed pomůže s propagací zajímavých kulturních, neziskových a komunitních projektů

10.09.2015 15:18

Baletní školka, filmový festival, prezentace činnosti neziskových organizací, akce pro rodiče s dětmi, sportovní klání, gastronomické projekty, přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku – to vše bude pomáhat propagovat radnice městská část Brno-střed prostřednictvím citylight vitrín.

Brno-střed pomůže s propagací zajímavých kulturních, neziskových a komunitních projektů
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Je to výsledkem naší výzvy pořadatelům a organizátorům, kteří žádali radnici o záštitu nad svými projekty. Kromě jiného jsme jim také nabídli, že mohou k propagaci svých aktivit využít plochy v citylight vitrínách, které má radnice k dispozici“ představil další formu podpory především kulturního, neziskového a komunitního dění radní pro kulturu, sport a turismus Petr Kalousek.

V prvním kole se sešlo 29 žádostí od 25 subjektů. „Celkově požadovaly přes 1.300 ploch, což je mnohonásobně více, než jaká je vyhrazená kapacita. Přijímaly se žádosti na období od začátku října do konce února příštího roku, přičemž jsme měli k dispozici necelé tři stovky plakátovacích ploch,“ uvedl Petr Kalousek a dodal: „Zájem byl velký, což potvrzuje, že jsme snad nabídli vítanou a užitečnou pomoc.“

Radnice městské části Brno-střed má na základě smlouvy se společností euroAWK v citylight vitrínách každoročně bezplatně k dispozici 36 stabilních ploch po dobu 12 měsíců, u nichž se dá měnit obsah vždy po měsíci. A dále je možné obsadit místa určená pro krátkodobé měsíční využití. Tato kapacita se v průběhu roku sčítá a je takto k dispozici dalších 100 ploch pro obsazení v trvání výlepu 1 měsíc. Postup pro nabízení ploch schválila Rada městské části Brno-střed, která následně i schvalovala jejich přidělení. Mezi podmínkami pro uchazeče je například i závazek organizátora, že nebude využívat takzvaný černý výlep.

Po právě ukončeném a vyhodnoceném úvodním kole se žádosti o přidělení ploch v citylight vitrínách budou uzavírat 2x ročně, ke dni 31. 12. na období od 1. 3. do 31. 8 a ke dni 30. 6. na období od 1. 9. do 28. 2. a. Kompletní informace jsou k dispozici na webových stránkách radnice www.brno-stred.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…