Bruntál: Fotbalisté dostanou novou tréninkovou plochu

08.11.2023 16:14 | Tisková zpráva

Fotbalisté v Bruntále dostanou novou travnatou tréninkovou plochu. Hřiště vznikne na místě stávající dlouhodobě nevyužívané škvárové plochy na Staroměstské ulici.Městští radní v říjnu schválili výzvu k podání nabídek veřejné zakázky na realizaci nového hřiště tak, aby byla možná v příštím roce.

Bruntál: Fotbalisté dostanou novou tréninkovou plochu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Předmětem prací bude vybudování nové plochy fotbalového hřiště, instalace automatického závlahového systému, drenážního systému a osazení nových branek. Plocha bude mít standardní rozměry fotbalového hřiště.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38534 lidí

Dojde k demontáži stávajících záchytných konstrukcí a montáži nových, stejně jako k výměně střídaček a k vybudování nového dělícího oplocení. Stávající příjezdová komunikace bude rozšířena na manipulační plochu s betonovou vodopropustnou dlažbou. Dále je navrženo umělé osvětlení tréninkové plochy, osvětlení manipulační plochy a rozběhové tréninkové plochy LED svítidly. Kalkulované náklady činí 13,7 milionu korun bez DPH, avšak předpokládá se jejich snížení v soutěži o veřejnou zakázku. Výdaje budou pokryty z rozpočtu města Bruntálu.

„Záměr je součástí naší snahy o rozvoj sportu v Bruntále. Moderní travnatá plocha s potřebným vybavením bude velmi užitečná pro zkvalitnění tréninku všech bruntálských fotbalistů, od těch nejmenších po muže. Společně s dokončením oprav zázemí hlavní tribuny budou pro fotbalisty vytvořeny ideální podmínky k jejich činnosti,“ konstatoval místostarosta Radek Zatloukal, který má ve své gesci mimo jiné oblast sportu.

„Věřím, že všichni s úlevou přivítají, že se tento prostor změní a investice bude využita ku prospěchu fotbalistů. A my, kteří si pamatujeme běhání nebo fotbal na škváře, to uvítáme o to víc,“ dodal místostarosta Petr Rys, který má na starosti investiční činnost města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…