Bruntál: Loď Harta opět vozí výletníky po Slezské Hartě

04.05.2021 8:36

Kvůli pandemickým opatřením zatím elektroloď Harta pluje po Slezské Hartě podle jízdního řádu a sveze méně lidí. Rezervovat si jízdenku je možné prostřednictvím nového systému.

Bruntál: Loď Harta opět vozí výletníky po Slezské Hartě
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Harta zahájila výletní sezónu minulý týden. Z Leskovce nad Moravicí vyráží podle jízdního řádu čtyřikrát za den do Razové, odkud pokračuje do Roudna a vrací se zpět do přístaviště.

Anketa

Považujete činnost konspiratori.sk, nebo spolku NELEŽ za korektní?

2%
96%
2%
hlasovalo: 3422 lidí

Na všech zastávkách mohou cestující nastoupit a vystoupit. Počet pasažérů je v zájmu veřejného zdraví dočasně omezen a ze stejného důvodu neprobíhají běžné vyhlídkové plavby. „Změny zatím platí do konce května, pak se uvidí, jaká bude situace, zda se loď vrátí k původním provozu,“ uvedl místostarosta Bruntálu Martin Henč.

Mikroregion Slezská Harta, který provoz plavidla zajišťuje, spustil nové webové stránky www.elektrolodharta.cz s rezervačním systémem. Kromě jízdního řádu a ceníku zde výletníci najdou řadu zajímavých tipů. „Mikroregion Slezská Harta v Leskovci nad Moravicí provozuje také informační centrum, kde bylo, a opět bude, možné zapůjčit si elektrokola. Jelikož o tuto službu byl vloni velký zájem, plánujeme navýšení jejich počtu. Elektrokola bude možné v budoucnu rovněž objednávat dopředu prostřednictvím nového rezervačního systému,“ doplnil Martin Henč.

Loď Harta výletníky po přehradě vozí druhým rokem. „Loňská sezóna byla úspěšná a předčila naše očekávání. Jelikož šlo o první sezónu, nikdo nevěděl, na jaké problémy narazíme. Ale kromě drobné havárie při zkušební plavbě těsně před zahájením sezóny, vše probíhalo hladce. Harta vloni přepravila okolo osmnácti tisíc osob,“ zhodnotil loňský rok Josef Havlík z Mikroregionu Slezská Harta. A nechybělo ani dobrodružství, když na palubu z plachetnice Santa Maria vyskákali piráti, zajali posádku a část cestujících vzali jako rukojmí a vymáhali výkupné.

Během běžného provozu pojme Harta pětačtyřicet osob, a ještě i posádku. Má zastřešenou a vytápěnou část paluby, což je výhodou v chladnějších dnech. Její spodní část je bezbariérová. Skvělou vyhlídku nabízí také horní paluba s místy pro sezení. Plavidlo sveze kočárky i kola. Pohání jej lithiové baterie, vybaveno je i solárními panely. Loď využívají nejen výletníci, ale konaly se zde také svatby. Pronajmout ji lze celou i pro účely školení, firemních akcí a podobně.

Kromě Harty vyplouvá během sezóny na hladinu přehrady poblíž Bruntálu také vyhlídková loď Santa Maria. Jde o repliku staré dřevěné plachetnice pro deset lidí a posádku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…