Bruntál: Práce skončily, plochy sídliště Dolní se zásadně proměnily

03.07.2017 18:48

Po téměř roce prací byla v pátek 30. června slavnostně ukončena čtvrtá etapa revitalizace sídliště Dolní. Největší bruntálské sídliště získalo obnovené, ale také zcela nové odpočinkové plochy pro všechny věkové kategorie obyvatel.

Bruntál: Práce skončily, plochy sídliště Dolní se zásadně proměnily
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Čtvrtá etapa obnovy sídlištních ploch se týkala ulic Dělnické, Horní, Uhlířské a Cihelní včetně takzvaného vnitrobloku mezi těmito ulicemi.

Zrekonstruovány byly chodníky, kontejnerová stání, přibyla hřiště pro děti a teenagery, některé plochy získaly nové využití, vyměněn a doplněn byl mobiliář, tedy lavičky, stojany na kola, odpadkové koše a koše na psí exkrementy. Vybudovány byly zpevněné chodníky, které kopírují stezky vyšlapané obyvateli sídliště.

Obnova veřejných ploch v sídlišti Dolní byla i tentokrát spolufinancována z dotace Ministerstva pro místní rozvoj. Ta tvoří čtyři miliony z celkových bezmála jedenáctimilionových nákladů.

Na základě požadavku složek Integrovaného záchranného systému (IZS) byly podél domů v ulicích Dělnické a Horní – na úkor ploch pro stání vozidel – rozšířeny nástupní plochy IZS, vyznačené žlutým vodorovným značením.

Již v loňském roce však město vybudovalo zcela nové parkoviště pro celkem 19 aut, které vzniklo po odstranění zeleného ostrůvku za komplexem Lesanka.

Další desítky nových parkovacích míst budou zřízeny ještě letos: v přípravné fázi je projekt nového parkoviště za budovou restaurace V Zatáčce, kde se nachází nevyužívaná nezpevněná plocha. Zde bude k dispozici parkování pro více než 30 automobilů. Parkoviště vznikne také namísto travnaté plochy podél místní komunikace Uhlířská (u domu Dolní 21), kde bude vytvořeno nových 19 parkovacích míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …