Bruntál: Rýsuje se dopravní řešení u zimního stadionu

22.01.2019 11:30

Přípravy na realizaci nového zimního stadionu v Bruntále pokračují. Zatím poslední usnesení k tomuto záměru přijala rada města ve středu 16. ledna, kdy schválila výzvu k podání nabídek na zpracování projektové dokumentace k dopravnímu řešení v okolí budoucího sportoviště.

Bruntál: Rýsuje se dopravní řešení u zimního stadionu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Samotný zimní stadion má stát v areálu Střední průmyslové školy a Obchodní akademie, v prostoru stávajícího fotbalového hřiště.

Předmětem vyhlášené veřejné zakázky je vypracování dopravní části projektové dokumentace. Navrhované řešení zahrnuje rozšíření v současnosti jednosměrné části komunikace Kavalcova a její uzpůsobení pro obousměrný provoz. Komunikace bude takto upravena až k ulici Chelčického, kde naváže na stávající obousměrnou komunikaci.

Zároveň zde bude navržena zastávka autobusu a bude vyřešena doprava pro pěší v návaznosti na stávající chodníky.

Další částí projektu pak bude zcela nová propojovací obousměrná komunikace mezi ulicemi Kavalcovou a Chelčického. Ta povede podél samotného zimního stadionu.

Součástí projektu je také spojovací chodník z horní části areálu u základní školy, který bude mít podobu svažujícího se bezbariérového chodníku.

Výstavbu nového zimního stadionu včetně jeho finální varianty a umístění schválili zastupitelé v minulém období. Je pevnou součástí schváleného strategického plánu rozvoje města na léta 2018 až 2023 a také programové dohody současné koalice politických subjektů v Bruntále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…