Bruntál: Rýsuje se dopravní řešení u zimního stadionu

22.01.2019 11:30

Přípravy na realizaci nového zimního stadionu v Bruntále pokračují. Zatím poslední usnesení k tomuto záměru přijala rada města ve středu 16. ledna, kdy schválila výzvu k podání nabídek na zpracování projektové dokumentace k dopravnímu řešení v okolí budoucího sportoviště.

Bruntál: Rýsuje se dopravní řešení u zimního stadionu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Samotný zimní stadion má stát v areálu Střední průmyslové školy a Obchodní akademie, v prostoru stávajícího fotbalového hřiště.

Předmětem vyhlášené veřejné zakázky je vypracování dopravní části projektové dokumentace. Navrhované řešení zahrnuje rozšíření v současnosti jednosměrné části komunikace Kavalcova a její uzpůsobení pro obousměrný provoz. Komunikace bude takto upravena až k ulici Chelčického, kde naváže na stávající obousměrnou komunikaci.

Zároveň zde bude navržena zastávka autobusu a bude vyřešena doprava pro pěší v návaznosti na stávající chodníky.

Další částí projektu pak bude zcela nová propojovací obousměrná komunikace mezi ulicemi Kavalcovou a Chelčického. Ta povede podél samotného zimního stadionu.

Součástí projektu je také spojovací chodník z horní části areálu u základní školy, který bude mít podobu svažujícího se bezbariérového chodníku.

Výstavbu nového zimního stadionu včetně jeho finální varianty a umístění schválili zastupitelé v minulém období. Je pevnou součástí schváleného strategického plánu rozvoje města na léta 2018 až 2023 a také programové dohody současné koalice politických subjektů v Bruntále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…