Bruntál: Zastupitelé posunuli o krok dál záměr výstavby zimního stadionu

22.06.2017 18:30

Stěžejním bodem zasedání bruntálského zastupitelstva minulé úterý byla příprava záměru stavby zimního stadionu v Bruntále.

Bruntál: Zastupitelé posunuli o krok dál záměr výstavby zimního stadionu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Zastupitele i veřejnost s variantami řešení zimního stadionu a případně i nové sportovní haly v Bruntále podrobně seznámil autor studie Jiří Žák z pelhřimovské projekční společnosti AS PROJECT CZ s.r.o.

O zkušenostech s provozem obdobných sportovních zařízení hovořil provozovatel několika zimních stadionů v ČR i na Slovensku Tomáš Halas, který odpovídal na dotazy zastupitelů týkající se návštěvnosti, nákladů na energie i celkovou ekonomiku provozu.

Na podnět se zastupitelstva doporučil veřejnosti – pro představu o bruntálském projektu – návštěvu obdobného, již existujícího zimního stadionu například v Telči.

Pro Bruntál nyní existují čtyři varianty nového sportoviště, kdy kromě samotného zimního stadionu se zvažuje i možnost výstavby víceúčelové sportovní haly se zimním stadionem; v takovém případě by šlo o moderní náhradu současné sportovní haly v Zeyerově ulici.

Z hlediska umístění připadají v úvahu dvě lokality. Jedná se o prostor takzvaného Sport Campu v Kavalcově ulici v areálu Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál, druhou zvažovanou lokalitou je prostor, kde je umístěna stávající ledová plocha mezi ulicemi Staroměstskou a U Stadionu.

V každé z obou lokalit může stát buď samostatný zimní stadion, nebo v kombinaci se sportovní halou.

Zastupitelstvo vzalo na vědomí zpracovanou studii řešení výstavby zimního stadionu a sportovní haly v Bruntále (je dostupná na www.mubruntal.cz) a uložilo zpracovat studii proveditelnosti zahrnující uvedené čtyři varianty. Pro hlasovalo všech třiadvacet přítomných zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …