ČSAD MHD Kladno musí redukovat spoje

01.03.2012 14:51

Náklady na provoz velmi slabě vytížených spojů jsou již neúnosné. Proto je společnost ČSAD MHD Kladno, a. s., nucena zrušit noční linku a několik ostatních redukovat.

ČSAD MHD Kladno musí redukovat spoje
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Ceny zejména pohonných hmot, ale i ostatních provozních nákladů, šly v poslední době tak rychle nahoru, že společnost ČSAD MHD Kladno, a. s., která v Kladně provozuje městskou a příměstskou autobusovou dopravu, již dále nemůže držet provoz slabě vytížených spojů. Je proto nucena tyto málo frekventované spoje zrušit snížit tak celkovou nákladovost provozu městské autobusové dopravy. „Například zvýšení ceny nafty o jedinou korunu, znamená navýšení meziročních nákladů o celý milion korun. V loňském roce přitom stoupla cena nafty o celých pět korun a neklesá ani letos, spíše naopak,“ řekl ředitel ČSAD MHD Kladno, a. s. Ludomír Landa.

Po důkladném rozboru počtu cestujících na jednotlivých linkách a spojích, ale i souběhu s jinými linkami, i dalších provozních záležitostí souvisejících s vytížeností jednotlivých autobusů, byl schválen plán nucené redukce nevytížených spojů. Ten počítá se zrušením noční linky č. 19, dále s redukcí velmi brzkých ranních a pozdních večerních spojů (v pracovní dny se týká linek č. 2, 4, 5). Dále budou zkráceny trasy některých spojů linek č. 4 a 7 a prodlouženy intervaly mezi spoji na 15, 20 či 30 minut v určitých denních dobách u linek č. 1, 3 a 6. Počítá se také s větším omezením provozu linky č. 8 a jejím nahrazením prodloužením některých spojů linky č. 3 ke hřbitovům.

Rušení jakýchkoliv i velmi málo vytížených spojů je vždy nepříjemné. Vždy se totiž najde byť jen několik lidí, kterým to způsobí problémy. Uvedenými opatřeními dojde ke snížení ujetých kilometrů o 136 000 za rok, což činí  4,8% z celého rozsahu stávajícího provozu. Nutná omezení vejdou v platnost v pondělí 27. února 2012.

Dopravce tak pro zbytek letošního roku uspoří 1,7 milionu Kč. Úspora i dotace města Kladna, která pro letošek činí 48,5 milionu korun, pomohou zajistit bezproblémové fungování všech ostatních spojů po Kladně a zachovat tak vysoký standard této veřejné služby, kterou ČSAD MHD Kladno, a.s. poskytuje.

Nové jízdní řády lze nalézt na webových stánkách: 

www.csadkladno.cz či www.jizdnirady.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…