Část Plzně se představí v jiném světle

11.02.2015 15:08

V pátek 20. a v sobotu 21. února se Plzeň rozsvítí. Na trase mezi areály DEPO2015 a Plzeňský Prazdroj podél řeky Radbuzy budou pro návštěvníky prvního Festivalu světla v Plzni připraveny různorodé světelné instalace, kterými se představí jak čeští, tak zahraniční umělci.

Část Plzně se představí v jiném světle
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Interaktivní objekty, světelné instalace a další umělecká díla spojená se světlem oživí známější a méně známá místa, nabídnou návštěvníkovi pohled na ně ve zcela ´novém světle´ a také možnost vytvořit si intenzivnější vztah k tomu místu,“ uvádí programový ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Sulženko.

Osou celého festivalu bude řeka Radbuza a konkrétními místy areál DEPO2015, Papírna, lokalita pod mostem Milénia, hřiště mezi bývalým depem a plovárnou, Korandův sbor, kostel Nanebevzetí Panny Marie, Západočeské muzeum, podchod Tyršovy ulice, nádvoří Plzeňského Prazdroje a pivovarské sklepy, kam se návštěvníci budou moci podívat úplně poprvé v historii pivovaru.

Z českých umělců svá díla předvedou David Černý, Jakub Nepraš, Rony Plesl, Vladimír 518 a David Vrbík nebo studenti z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Zahraničí zastoupí skupina architektů a designerů ze Štrasburku, dvě japonské umělkyně Hiroko Matsushita a Kazumi Kashimura, německý tvůrce Axel T. Schmidt a dvojice irských umělců Caitlind Brown a Wayne Garrett.

Na Festivalu světla se objeví jak původní a zatím nikde neuvedená díla, tak instalace, jež viděli návštěvníci pražského festivalu Signal, ale které díky umístění v jiném prostoru získají v podstatě novou podobu. „Lokace dělá své a dokáže dílo dostat do nových souvislostí, kdy působí výrazně jiným dojmem,“ doplňuje ředitel festivalu Signal Martin Pošta. Některé z instalací jsou interaktivní a vtáhnou diváky do hry.

Více informací o programu festivalu je k dispozici na webových stránkách www.plzen2015.cz/cs/festivalsvetla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…