Česká Lípa: Do Živé knihovny povolání nahlédly stovky deváťáků

21.09.2018 13:47

Stovky žáků devátých a osmých tříd se vystřídaly během dvou zářijových dnů v Živé knihovně povolání, kterou v českolipském Kulturním domě Crystal s podporou města Česká Lípa pořádal 19. a 20. září Český svaz obchodu a průmyslu.

Česká Lípa: Do Živé knihovny povolání nahlédly stovky deváťáků
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

V pořadí šlo již o třetí ročník této akce, která má pomoci nasměrovat vycházející žáky ze základních škol k budoucí profesi.

V letošní „knihovně povolání“ se prezentovalo celkem deset zaměstnavatelů. Ve svých názorných prezentacích přiblížili školákům více než desítku různých profesí, jakými by se mohli do budoucna živit. Převážnou část vystavovatelů tvořily místní výrobní firmy, ale nechyběla například ani českolipská nemocnice prezentující profesi praktické a všeobecné zdravotní sestry, českolipská městská policie, která představila práci strážníka, nebo novoborský Lasvit s nabídkou práce konstruktéra světelných plastik. Své poradenské zastoupení tu měl jako tradičně také českolipský úřad práce.

Součástí letošní knihovny byla rovněž výstava výtvarných prací, které na českolipských školách vytvořily šikovné ruce žáků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…