Česká Lípa: Do konce února můžete žádat o podporu na obnovu kulturních památek

21.01.2019 8:36

Městský úřad Česká Lípa, stavební úřad, úsek památkové péče, informuje veřejnost o aktuálně vyhlášeném programu Ministerstva kultury České republiky „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“.

Česká Lípa: Do konce února můžete žádat o podporu na obnovu kulturních památek
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

inanční kvóta určená dle rozpisu státní finanční podpory na rok 2019 pro správní obvod ORP Česká Lípa je stanovena ve výši 2 452 000 Kč (z celkem 140 mil. Kč vyčleněných na tento program v r. 2019 pro celou Českou republiku) a uzávěrka příjmu žádostí je 28. 2.

Žádat o podporu z programu mohou vlastníci objektů, které jsou zapsány jako kulturní památky. Minimální podíl vlastníka je 20 % z nákladů, k nimž se váže poskytnutý příspěvek.

Formulář žádosti a podrobné pokyny jsou již zveřejněny na webových stránkách Ministerstva kultury ČR – přímo dostupné ZDE

Uzávěrka příjmu žádostí je do 28. února 2019 (kompletní žádosti včetně všech povinných příloh se podávají na Městský úřad Česká Lípa, stavební úřad, úsek památkové péče). Převedení finančních prostředků bude po schválení v příslušných komisích provádět Ministerstvo kultury ČR dle § 16 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…